Dragan Čović sastanak sa Osmorkom, HDZ BiH
Politika

Čović najavio sastanke sa Osmorkom. Imao i poruku SDA

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović najavio je sastanak sa Osmorkom.

On je nakon sastanka sa Miloradom Dodikom kazao da će se sutra sastati sa partnerima u Sarajevu. Tema bi trebala biti funkcionalnost Vijeće ministara. Ali i Federalna vlada.

“Imat ćemo razgovore sa trećim partnerom. Kako bi sve tačke koje su usuglašene da idu na Vijeće ministara. I brzo ćemo doći do toga da ništa nema na čekanju. Mislim da što se tiče EU možemo svih 14 prioriteta staviti u paketu u proceduru.

Za nas je prioritet da stvorimo budžete da možemo normalno funkcionirati”, rekao je Čović.

Govoreći o Federalnoj vladi, Čović je rekao da će sutra razgovarati s partnerima iz Osmorke.

“Vjerujem da nema razloga da se Vlada FBiH ne uspostavi. Vlada ne funkcionira već četiri godine, a nedostaju tri ministra. Apelirao bih i bošnjačkoj strani da blokade niko ne idu u prilog”, naveo je Čović.

On se danas sastao sa Miloradom Dodikom u Banjoj Luci gdje su razgovarali upravo o funkcioniranju Vijeća ministara BiH. Kako su zaključilji, do sada sve što je dogovoreno i usvojeno je te se nadaju da će se ta praksa i nastaviti.

Obojica su rekli da žele ubrzati evropski put BiH te će tražiti da se 14 prioriteta što prije nađe u proceduru. Čović je čak predloži da se svi prioriteti u paketu stave u parlamentarnu proceduru kako bi bili usvojeni. I o tome će, kako Čović najavio biti tema razgovora sa Osmorkom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare