Politika

Čović okupio dužnosnike HDZ-a: Prioritet razgovori o izmjenama Izbornog zakona

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović održao je u četvrtak u Domu HDZ-a BiH u Mostaru sastanak koordinacije s dužnosnicima HDZ-a BiH i HNS-a izvršne i zakonodavne vlasti državnog nivoa. Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji, aktivnostima i odnosu zakonodavne i izvršne vlasti.

Čović je informirao dužnosnike o održanom ovotjednom bilateralnom sastanku predstavnika HDZ-a BiH i SNSD-a, priopćio je Odjel za komunikacije i medije HDZ-a BiH.

Potvrđeno je kako su predstavnici hrvatskog naroda okupljeni u klubu HNS-a i HDZ-a BiH u PS BiH ustrajni u namjeri da razgovori o izmjenama i dopunama Izbornog zakona do kraja juna budu prioritet svih parlamentaraca s obzirom na postavljene vremenske okvire kroz rad međuresorne radne grupe.

Rad međuresorne radne skupine fokusiran je na 14 prioriteta Evropske komisije i njihova uloga ima ključnu važnost za evropski put.

PROČITAJTE  Čović zahvalio Milanoviću: Nas je 15 posto u BiH, ali smo kao najmalobrojniji i najvrijedniji

Radi se o ključnim tačkama koje imaju širi okvir usklađivanja svih normi u skladu s evropskim standardima i vrijednostima koje se moraju implementirati, navodi se u saopćenju.Povezani postovi: