Vijesti

Covid brojke u posljednja 24 sata: Bitku sa opakim virusom izgubile 22 osobe. 386 novozaraženih

Prema posljednim dostupnim podacima u našoj zemlji testirano je 1.300 uzoraka na koronavirus od čega je zabilježeno 386 novozaraženih.

Bitku sa koronavirusom izgubile su 22 osobe.

Podsjetimo, jučer je u BiH je registrovano 273 novozaražena koronavirusom od 1.675 testiranih. U istom periodu zablježeno je 17 preminulih od posljedica zaraze koronavirusom.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 968 uzoraka, od čega je 277 pozitivno na SARS-CoV-2.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Bosansko-podrinjskom, Zeničko-dobojskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 15 osoba i to iz Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog, dok je 10 smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i u Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 285 laboratorijskih uzoraka, a SARS-CoV-2 potvrđen je kod 104 osobe.

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva.

U Brčko distriktu BiH u posljednja 24 sata testirano je 47 uzoraka na koronavirus. Od tog broja, zabilježeno je pet novozaraženih. U posljednja 24 sata nije bilo preminulih od posljedica zaraze koronom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare