Sport

Cristiano Ronaldo podržao Neymara. “Udario” i po Srbima?

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih napadača u historiji fudbala, oglasio se nakon povrede Neymara i poslao snažnu poruku Brazilcu. A da li je poruka upućena i Srbima, pita se Nova.rs.

Neymar je u meču sa Srbijom (2:0) više puta fauliran. Na kraju se ispostavilo da mu je zglob natekao, te će morati da pauzira barem do početka nokaut faze Svjetskog prvenstva u Kataru.

Cristiano Ronaldo: Kakav je ovo svijet?

Portugalac Ronaldo je pismo počeo riječima „Super si, Neymare! Gigant“.

Nakon toga imao je opširnu poruku koju prenosimo u cijelosti:

„Siguran sam da ti se većina Brazilaca, poput mene, divi i da te voli. Tvoj talent te je, inače, odveo toliko daleko. Tako visoko, da te ljubavi i divljenja ima u svakom kutku planete.

I iz tog razloga, zbog toga što si stigao tamo gdje jesi, zbog uspjeha koji si postigao, mora da se nosiš sa toliko zavisti i zla.

Na nivou proslavljanja povrede zvijezde poput tebe, sa pričom poput tvoje. Dokle smo to stigli? Kakav je ovo svijet? Kakvu poruku prenosimo mladima? Uvijek će biti ljudi koji navijaju protiv toga. Ali, tužno je vidjeti društvo na putu banalizovanja netolerancije. Normalizacije govora mržnje.

Upravo protiv ovog verbalnog nasilja sa razornom snagom danas pišem: “vrati se jači! Pametniji! Gladan golova! Dobro koje činiš na terenu i van njega mnogo je veće od zavisti prema tebi.

“Pravim navijačima potrebni su tvoji golovi”

Ne zaboravi ni na trenutak putovanje koje te je učinilo svjetskim fudbalskim idolom. Brazil te voli! Pravim navijačima potrebni su tvoji golovi, driblinzi, smjelost i radost! Ne veličajte kukavice i zavidnike. Proslavite ljubav koja dolazi iz većine vaše zemlje. Vratićeš se i neka se sva mržnja pretvori u gorivo“, zaključio je Ronaldo.

Brazil će u naredna dva meča pokušati da bez Neymara osigura prvo mjesto u grupi, prenosi Nova.

Onda se svi nadaju da će prva zvijezda Brazila ponovo zaigrati.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare