Region

Crna Gora se zatvara. Uvode policijski sat, zabranjuju se sva okupljanja

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti Crne Gore će ograničiti kretanje u cijeloj Crnoj Gori od 21 sat do pet sati ujutro, a predviđena je i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, prenose Vijesti.me.

Skraćeno je i radno vrijeme trgovinama i ugostiteljskim objektima i to do 20 sati, a bit će zabranjena sva okupljanja kao i posjete domaćinstvima.

Nošenje maski bit će obavezno i u ugostiteljskim objektima, a kao posebna dodatna mjera za ugostitelje bit će i postavljanje pleksiglasa između stolova u unutrašnjosti objekata.

Planirano je i imenovanje odgovornog lica u svakom objektu za primjenu mjera.

Mjere važe do 1. decembra uz mogućnost produženja, a na snagu stupaju u nedjelju 15. novembra, nakon što budu objavljene u Službenom listu.

Saopštene mjere su:

1. Zabrana kretanja od 21 do pet ujutru uz predefinisane izuzetke – obavljanje posla i privrednih aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarne razloge.

2. Najviše četiri osobe se mogu kretati zajedno na otvorenom prostoru.

3. Zabrana teritorijalnog kretanja van opština od petka u ponoć do nedjelje u ponoć, izuzev za obavljanje posla i privredne aktivnosti, zdravstvene potrebe i humanitarne razloge.

4. Zabranjuju se vjerski skupovi, saučešća, svadbe, sva privatna okupljanja i proslave (rođendani, krštenja i druga slavlja).

5. Dozvoljeni su obredi u religijskim objektima bez prisustva vjernika.

6. Rad svih ugostiteljskih objekata je od sedam do 20 sati. Svaki ugostiteljski objekat mora imenovati odgovorno lice u svakom objektu za primjene mjera.

7. Omogućen rad ugostiteljskih objekata uz nošenje maske i u otvorenom i zatvorenom, osim tokom konzumiranja hrane i pića. Dezinfekciona sredstva moraju biti na svakom stolu. Dezinfekcija ruku na ulazu i izlazu je obavezna. Obavezno je postavljanje pleksiglasa između stolova. Broj osoba za istim stolom je četiri, ali mora razmak biti dva metra. Na terasama mogu za stolom biti četiri osobe uz razmak od dva metra između njih i između stolova.

8. Rad fitnes centara za rekreativce – uz obavezno korišćenje maski. Jedna osoba može biti na deset metara kvadratnih, a grupni treninzi su zabranjeni.

9. Zabrana posjećivanja u stambenim objektima za osobe koje nisu članovi istog domaćinstva.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare