Politika

Crnadak raskovao SNSD: Dodikovo odustajanje je kukavički čin, jad i čemer njihove politike

Odustajanje od održavanja posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koja je pompezno najavljivana za sljedeću sedmicu, kukavički je čin SNSD-a nakon što su sluđivali narod pričom da će vratiti Vojsku Republike Srpske i brojne druge nadležnosti, saopćeno je iz PDP-a.

"Retorika im je bila takva kao da su planirali sljedeće sedmice i da postroje vojsku ispred NSRS-a, a umjesto toga dobili smo povlačenje", rekao je potpredsjednik PDP-a i poslanik Igor Crnadak nakon današnje sjednice Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske.

Crnadak kaže da obrazloženje što neće biti održana posebna sjednica vrijeđa zdrav razum:

"Obrazloženje da se Željka Cvijanović i Milorad Dodik ne mogu dogovoriti oko termina, nakon što već sedmicama u medijima najavljuju termin održavanja sjednice, zaista je smiješno. Jasno je da su se prepali i po ko zna koji put sakrili u mišiju rupu", kaže Crnadak.

On ističe da je današnja sjednica Kolegijuma razotkrila jad i čemer politike SNSD-a i njihove koalicije i da nakon današnjeg dana niko ne može vjerovati ni SNSD-u, ni institucijama na čijem su oni čelu.

"Na zadnjem sastanku vladajuće koalicije čvrsto je dogovoreno da se posebna sjednica za, kako su najavljivali, vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj mora održati naredne sedmice. Danas imamo jasan pokazatelj da su i Milorad Dodik i SNSD kapitulirali i da njihove poruke nemaju nikakav značaj. Podsjetit ću također da je prvobitno bilo najavljeno da ćemo u NSRS ići na usvajanje preko stotinu zakona, zatim smo dobili četiri informacije sa nekoliko zaključaka, da bi epilog svega bio – još jedno odustajanje", istakao je Crnadak.