Vijesti

Crne brojke u BiH: Bitku sa opakim virusom izgubilo 46 osoba. 335 novozaraženih

Prema posljednim dostupnim podacima u našoj zemlji je registrovano 335 slučajeva koronavirusa od 1.159 testiranih uzoraka.

Nažalost, bitku sa opakim virusom izgubilo je čak 46 osoba.

Podsjetimo, jučer je zabilježeno 218 osoba pozitivnih na koronavirus, od 1.325 obrađenih testova. Zavodima je prijavljeno 13 smrtnih slučajeva, ali u FBiH nisu prijavljeni svi smrtni slučajevi na vrijeme.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 887 uzoraka, od čega je 335 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrirani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 19 osoba i to iz Unsko-sanskog, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog i Kantona Sarajevo, dok je 12 smrtnih ishoda prijavljeno retroaktivno.

Do sada je testirano ukupno 866.547 uzoraka, a koronavirus je potvrđen kod 153.036 osoba. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 6049.

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata je izvršeno testiranje 207 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus je potvrđen kod 44 osobe.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske je u istom periodu prijavljeno 27 smrtnih slučajeva.

U Distriktu je dvoje novozaraženih od 65 testiranih. Oporavljene su dvije osobe i nema preminulih. Trenutno su u Brčkom aktivna 523 slučaja zaraze.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare