Vijesti

Ćudić: SDA se grčevito bori da zadrži partnera koji je vrjedniji od SBB-a i DF-a zajedno – HDZ-a

Sabina Ćudić, zastupnica Naše stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH odgovorila je Salki Zildžiću (SDA).

Naime, Ćudić je prvo tražila da ostavku podnese premijer Fadil Novalić (SDA), zbog optužnice u aferi Respiratori, nakon čega je Zildžić napisao da ona nema pravo moralisati jer navodno nije platila porez.

Ćudić je objasnila.

“Dirljive su mi logičke vratolomije kolega iz SDA kojim pokušavaju nemoguće – odvući pažnju sa činjenice da se sami vrh Vlade FBiH između ostalog tereti za udruživanje radi činjenja kaznenih djela kao što su zloupotreba položaja, pranje novca, krivotvorenje ili uništenje poslovnih knjiga, krivotvorenje službene isprave, falsifikovanje i uništavanje finansijskih izvještaja te nesavjestan rad u službi.

I nije problem kolegama iz SDA to što nikada u životu nisam imala firmu (niti što bi recimo zastupnik u Parlamentu FBiH morao znati da zanatlije sa kojima sam sarađivala i pomagala nisu PDV obveznici jer porez plaćaju paušalno) već je ključ u ovom dijelu:

“Na koncu ovo sramotno izjednačavanje HDZ-ovih ucjena kojim je povezan izbor nove Vlade FBiH i Izborni zakon sa svima drugima, nije ništa drugo nego rad zastupnice Ćudić na skrivanju odgovornosti HDZ-a i nuđenje HDZ-u da sa Četvorkom, kao poželjnim partnerom, pravi vlast. Legitimno je da Ćudić to traži ali neka to otvoreno kaže građanima a ne ovako podmuklo.”

Zapravo se SDA i ovaj put grčevito bori kako u Federaciji, tako u ovom momentu u Mostaru da zadrži svog najvrjednijeg koalicionog partnera, vrjednijeg od SBB-a i DF-a zajedno: HDZ. Podsjećam vas da su sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH javne.
Pratite rad ovog nivoa vlasti i uvjerite se kako ove dvije stranke jedni drugima, bez diskusije i zamjerke jednoglasno usvajaju finansijske planove etnički podijeljenih preduzeća. Jer kako gospodin Izetbegović kaže za SDA i HDZ, “ove dvije stranke predstavljaju osovinu koja drži stabilnost u državi i koja je vukla naprijed”. Jedini funkcionalan dio Vlade FBiH, je neupitna interesna koalicija, ili kako gospodin Izetbegovic kaže “osovina” SDA – HDZ.

Našu stranku ulazak u taj ljubavni trougao nikada nije interesovao.Povezani postovi: