Vijesti

Čudna priča o tome kako se zarazio premijer Fadil Novalić

Vijest da se koronavirusom zarazio i premijer Federacije BiH Fadil Novalić nije mogla proći bez kontroverzi i demantiranja.

Naime, jučer je potvrđeno da je premijer Novalić dobio pozitivan test na koronu i da se sumnja da se zarazio na Maršu mira.

Novalić se Maršu mira pridružio 10. jula, zajedno s ministrom za boračka pitanja Salkom Bukvarevićem.

Kako je rekao Zoran Blagojević, savjetnik, u grupi s njima dvojicom bilo je oko 20 ljudi, te su pozvani da se testiraju.

Novalić je navodno već tu osjetio malaksalost. Ipak, testirao se kasnije pa je rezultat obznanjen u ponedjeljak.

Ipak mogućnost da se Novalić zarazio na Maršu mira, organizatori su odbacili i kazali da je to skoro nemoguće.

“Marš su pratile i medicinske ekipe. Temperatura je mjerena i učesnicima zadnje rute koja je polazila iz Mravinjaca, a gdje se pridružio i federalni premijer. Nije bilo sumnjivih slučajeva. Žao nam je što je premijer Novalić pozitivan na koronavirus i želimo mu brz oporavak”, saopćeno je iz Organizacionog odbora.

Organizacioni odbor je kontaktirao medicinske stručnjake, epidemiologe koji su kazali da je mogućnost da se premijer zarazio tokom Marša mira minimalna, šta više, nikakva.

Zanimljivo je da je Blagojević, kazao da se sumnja da je tu premijer zarađen, ali da je malaksalost osjetio još na planinarenju. Poznato je da premijer planinari vikendom. Dakle sedam dana prije.

Uvijek postoji mogućnost da je Novalić skoro prebolovao koronu i da je imao asimptomatski virus, odnosno da nije imao neke uobičajene simptome Covida-19.

Inače, Bukvarević koji je s njim bio na Maršu mira, je negativan.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare