Politika

Cvitanović: Ono što je jučer objavljeno je stari draft zaključaka. Dat ćemo šansu BiH

Danas će se u Mostaru održati sjednica Hrvatskog narodnog sabora na kojoj će se u velikoj mjeri raspravljati o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, kao i o mogućnosti održavanja izbora u oktobru ukoliko do tih promjena ne dođe.

Prije održavanja ove sjednice u javnost su izašle informacije da bi se na ovoj sjednici mogli usvojiti neki vrlo opasni zaključci poput osnivanja trećeg entiteta u BiH, no predsjednik HDZ-a 1990. izjavio je da je tu riječ o starom draftu, te da će HNS "dati šansu BiH".

-Ono što je zaključaka izašlo to je jedan stari draft, to je u velikoj mjeri modificirano. Danas ćete ih nakon zasjedanja cuti. Zaključke će usvajati plenarno zajedanje, nece Predsjedništvo HNS-a. Očekujem i vidim da je veliki odziv. Bit će negdje oko 500-600 ljudi danas nadzocno. Svi su u atmosferi nekoj očekivanja i zaključaka i budućnosti BiH. Zaključci će biti u skladu sa Ustavom i zakonima BiH, rekao je Cvitanović, te dodao:

-Dajemo šansi BiH, pružamo ruku da definiramo naše odnose na bazi svih konstiutivnih naroda i ostalih građana. Ne bih rekao da je ovo povijesni trenutak, ali je vrlo značajan trenutak za hrvatski narod i na njega cemo znati svi kvalitetno odgovoriti. Pokazat cemo na nacionalnoj razini jednu dozu zajedništva i poštovanja uprkos svim različitostima nas Hrvata i uprkos ambicijama i pojedinaca i stranaka, rekao je Cvitanović.