Svijet

Da li je ovo znak da počinje kraj pandemije koronavirusa?

Prema internim Googleovim dokumentima kojih su se dokopali novinari, zaposlenici koji žele mogu se već ovog mjeseca vratiti u urede koji će raditi u “ograničenom kapacitetu”.

Kako je početak udaljenog rada bio jedan od znakova početka pandemije, tako bi povratak u urede, kako piše Zimo, mogao biti jedan od znakova potencijalnog početka kraja korone i svih problema u koje je svijet upao posljednjih godinu dana.

A upravo se to – najava povratka u urede – sada događa u velikim tehnološkim kompanijama u SAD-u, u kojem je veliki broj ljudi prebolio COVID-19, dok su desetine miliona vakcinisanih. Jedna od takvih kompanija je Google, koji ubrzava planove povratka zaposlenika u urede koji bi se, prema ranijim planovima, trebali vratiti na svoja radna mjesta prvog dana septembra, gdje će raditi barem tri dana sedmično.

Prema internim Googleovim dokumentima kojih su se dokopali novinari, zaposlenici koji žele mogu se već ovog mjeseca vratiti u urede koji će raditi u “ograničenom kapacitetu”. Kompanija je svojim zaposlenicima savjetovala vakcinisanje protiv novog koronavirusa, no ono nije obavezno.

Vrata svog novog kampusa u blizini San Francisca otvorio je i Uber. Na početku je broj zaposlenika ograničen na 20-ak posto, a dolazak u urede je dobrovoljan. U prva dva dana u uredima se pojavilo oko 100 zaposlenika zasićenih radom od kuće i željnih rada u uredu i druženja s kolegama. Ipak, većina zaposlenika može ostati u kućnim uredima do sredine septembra.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare