Puni Gas

Da li znate koji automobil se najčešće pojavljuje u filmovima?

Njemačka stranica Carwow odlučila se na temeljno istraživanje kako bi otkrili koji model automobila se najviše pojavljivao u filmovima. Pobjednik je vrlo očigledan, ali ga je teško pogoditi. Ovaj automobil u velikom broju blokbastera igra glavnu ili sporednu ulogu, a Carwow je do rezultata stigao analizom baza podataka IMDB-a i IMCDB-a.

Detaljnim istraživanjem stiglo se do pobjednika, a to je američki model Ford Crown Victoria. Ovaj automobil je najčešće korišten model američke policije između 1997. i 2013. godine, pa se samim tim pojavljuje u velikom broju filmova u tom periodu.

Ford je takođe brend koji se najčešće pojavljuje na filmskom platnu. Čak 10.363 primjeraka ovog proizvođača je prikazano u igranim filmovima, a model Crown Victoria se na ekranu pojavio ukupno 1.019 puta.

Na drugom mestu je brend Chevrolet, a zatim Mercedes-Benz, Fiat, Volkswagen, Toyota, Dodge, BMW, Cadillac i Jeep. Od njemačkih automobila, u filmovima se najčešće pojavljuje Mercedes S-Klase sa 758 prikazivanja.

Kako piše Revija HAK, na drugom mjestu je BMW Serije 5 sa 650 filmskih pojavljivanja, dok je na trećem mestu BMW Serije 3 koji se pojavio u svega 8 filmova manje od većeg brata.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare