Sport

“Da me heroin nije uništio, bio bih poput Đokovića. Svi su mi predviđali svjetski vrh”

Novakov otac, Srđan Đoković, jedne je prilike otkrio kako nije vidio većeg teniskog talenta od Nikole Gnjatovića.  “Igrao sam za Davis kup reprezentaciju Srbije protiv Turske i Marona. Sa mnom su tada u reprezentaciji bili Tipsarević, Vemić i Tošić. Prije toga sam u juniorima pobjeđivao Safina, Gonzalesa, a Rogera Federera sam pobijedio na jednom treningu. Nema ko mi tada nije predviđao svjetski vrh”, prenosi Blic.

“Prvi put sam uzeo heroin u 21. godini. Tu kreće moj pakao. Upadam u dugove, narkomanske krize, počinjem krasti ne bih li došao do droge. Pokušavam i dalje igrati tenis, ali mi ne ide. U to vrijeme mi se i porodica raspada. Više od deset puta sam bio u bolnici. Punih 17 godina sam prolazio kroz strahote koje droga nosi sa sobom.”

PROČITAJTE  Zaštitarka koju je Ronaldo nokautirao loptom otkrila raniju svađu s njim

“Nisam zaboravio tenis. I danas mogu prepoznati talentirano dijete. Roditeljima iskreno kažem, za razliku od većine, kada im dijete nije ekstra talent. Drugi im samo žele uzeti novac. Bivši igrači i kolege govore roditeljima djece koju treniram da sam bivši narkoman i da ne treba djecu dati meni da ih učim tenisu. A ja nikada, i kada sam bio u najtežim krizama, nisam dijelio drogu niti bih ijednom djetetu je dao. Prije bih si ruku odsjekao”, rekao je pa dodao:

“Putovao sam po turnirima, igrao u Wimbledonu sredinom devedesetih, ali nije išlo. U isto vrijeme mi se i porodica raspala, u životu mi je bio totalni kaos”, rekao je Nikola.

PROČITAJTE  Pep se obračunao s navijačima: Ne pada mi na pamet da se izvinjavamPovezani postovi: