Politika

Dačić najavio zajedničku sjedncu Skupštine Srbije i NSRS: Mnogi nemaju predstavu koliko su ti datumi značajni

Zajednička skupština Srbije i Republike Srpske bit će održana u novembru u Beogradu, povodom jubileja 30 godina od NSRS.

Najavio je to predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, koji se danas u Banjoj Luci sastao sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

“Mnogi nemaju predstavu koliko su ti datumi značajani. Možda 30 godina ne predstavlja veliku vremensku distancu, ali za Srbiju i Republiku Srpsku bile su prekretnica za budućnost”, kazao je Dačić na pres-konferenciji.

Kaže da su specijalne veze između RS i Srbije “živa veza” između istog naroda i da tu ne postoje nikakve granice.

“Ništa novo se ne dešava na ovim prostorima, to se radi već decenijama, da se “izigra” Dejtonski sporazum, uzimajući RS gotovo sva ovlašćenja”, podvukao je Dačić dodajući da je Republika Srpska sačuvala svoj identitet.

Također, Milorad Dodik je ovom prilikom najavio da će Narodna skupština RS u narednim danima donositi odluke koje će vratiti ustavnu poziciju, te naveo da Republika Srpska ima snagu za samoodrživost.

Na sastanku sa Dačićem razgovarano je o međusobnoj saradnji Republike Srpske i Srbije.

“Ocijenili smo da je ta saradnja oduvijek bila izrazito dobra i puna međusobnog uvažavanja. Srbija i RS pokazuju da mogu u demokratiji samostalno da upravljaju svojim resursima. Srpska ima snagu za to. Pokušavaju ajtidejtonskim djelovanjem da nam oduzmu sve nadležnosti, a naša Skupština će odgovoriti na sve to”, poručio je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare