Svijet

Daily Star: “Zli diktator Putin pokušao je detonirati nuklearno oružje, ali je sabotiran!”

Vladimir Putin je navodno pokušao i nije uspio detonirati nuklearno oružje. Ekspert smatra da je to zato što njegove planove sabotiraju insajderi.

Vjeruje se da je zli diktator, koji nije oklijevao bombardirati civilne ciljeve tokom svoje brutalne invazije na Ukrajinu, naredio dva testiranja projektila ranije ovog mjeseca. Nijedno nije izvršeno, tvrdi Daily Star.

To je dovelo do nagađanja o tehničkim poteškoćama ili unutarnjoj sabotaži. To bi bio težak udarac za Putinovu vlast.

Pojavio se niz poruka

Posljednjih dana pojavio se niz poruka NOTAM (obavijest zračnim misijama) i ruskih navigacijskih upozorenja koja upućuju na testove ili vježbe gađanja, izvještava Mirror.

Međutim, nije bilo nikakvih naznaka da će se dogoditi velika testiranja, uprkos Putinovoj listi neuspjeha u Ukrajini.

Valery Solovej, stručnjak za ruskog predsjednika i bivši profesor na moskovskom Institutu za međunarodne odnose, gdje ruski špijuni i diplomati uče svoje mračne vještine, rekao je:

“Putinova odluka o upotrebi taktičkog nuklearnog oružja bez sumnje bi naišla na otpor.

“Ne znam koliko će otpor biti efikasan. Međutim, naglasit ću da su nuklearni testovi trebali biti održani tokom posljednje dvije sedmice.

Jedan u Barencovom moru pod vodom, a drugi pod zemljom, u regiji Arhangelsk. Oba puta testovi nisu održani.”

Jednom je nesreća, a drugi put slučajnost

Stvar je u tome da je jednom nesreća, a drugi put slučajnost. No, ako treći put testovi završe na isti način, bez ičega, to će izgledati kao sabotaža. Neispunjavanje komande vrhovnog komandanta.”

Ranije ovog mjeseca, objavljeno je da je NATO poslao obavještajnu notu svojim zemljama članicama upozoravajući da je Putin u pogon stavio svoju nuklearnu podmornicu K-329 Belgorod, koja ima nuklearno oružje – torpedo Poseidon.

Golemi torpedo s nuklearnim oružjem može izazvati radioaktivni cunami uništavajući neprijateljsku obalu.

U međuvremenu, Dmitry Kiseljov, ruski TV propagandist, rekao je svojim gledateljima da bi Rusija trebala “gurnuti Britaniju u morske dubine” svojim “podvodnim robotskim dronom Poseidon”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare