Sport

Dalić objasnio zašto je Hrvatska ispala sa Eura: Za sve je “okrivio”…. Boga!

Još uvijek se u susjednoj Hrvatskoj ne stišava bura zbog ispadanja u osmini finala Europskog prvenstva. Vatrene je sa Eura eliminisala reprezentacija Španije pobjedom 5:3 nakon produžetaka.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić je u intervjuu za Večernji list nevjerovatnu utakmicu sa Španijom pripisao božjoj intervenciji na koju se u karijeri često pozivao.

“Uvijek sam spominjao Boga. I kad je bila Nigerija, Argentina… Ja ću se uvijek time služiti jer mi to daje snagu, energiju i sposobnost. Gledajte, u situaciji kad ti je teško, kad si slab, moraš imati nekakvu podršku, nešto što ti daje snagu. Ja se toga ne sramim i to ću uvijek govoriti”, rekao je Dalić kojeg je novinar pitao gdje je Bog bio u produžecima sa Španijom.

“Neko drugi ga je zaslužio više od nas. Bog je uvijek tu, ali on ti da koliko zaslužiš. Pa dao nam je Bog 3:3 i dvije šanse u produžetku, ali je istovremeno rekao: ‘Ne možete dalje, to je vaš maksimum’. Neko od nas se zamjerio Bogu, ja prvi”, kazao je Dalić.

Najviše kritika nakon ispadanja sa Eura je pretrpio Ante Rebić koji je na Instagramu prozvao selektora i reprezentaciju, a potom ugasio profil.

“Iznenadio me takav istup. Čak sam vjerovao da nije to on napravio nego neko drugi, da je bio hakiran. Ja poštujem svačije mišljenje, svako ima pravo reći šta mu je na pameti i kako se osjeća. S te strane nemam nikakvu zamjerku. Malo me pogodilo, ali me brzo prošlo jer ne želim osuđivati ljude zbog nečega što su rekli. Ako se suočimo, razgovarat ćemo kao ljudi o svemu i koga što muči”, kazao je Dalić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare