Sport

Dan pred odlučujući El Clasico promijenjen sudija. Navijači Barcelone bijesni na savez

Danas je objavljeno da će Gil Manzano biti glavni sudija El Clasica koji je na rasporedu sutra od 21:00 u Madridu.

Iz španskog saveza je objašnjeno da se prvobitno izabrani sudija Mateu Lahoz povrijedio, te da neće biti u stanju voditi jedan od najvećih fudbalskih derbija.

Ova vijest je iznervirala navijače Barcelone, a mnogi vjeruju da je Florentino Perez imao uticaj na savez pred El Clasico koji će pokazati koja od ove dvije ekipe će nastaviti borbu za titulu.

Odavno se špekuliše da je Manzano “perezista”, odnosno čovjek Florentina Pereza, a onda je stigla i “potvrda” za to kada nije dobro prikrio Realovu kesu kada je napuštao stadion. Nakon što je ta slika obišla Španiju, Manzano se branio da je u šopu kupovao poklon za sestrića.

Mansano je sudija koji obožava da daje Mesiju žute kartone, svojevremeno je  Neymaru usred borbe za titulu pokazao crveni karton pred “El Clasico”. 

A šta kaže statistika, kako Manzano sudi Realu, a kako Barsi?

Manzano je Barceloni sudio 27 puta, katalonski klub je upisao 16 pobjeda, 6 remija i 5 poraza, te je ovaj sudija pokazao 62 žuta i 4 direktna crvena kartona. Madridskom Realu je sudio 34 puta, pri čemu je kraljevski klub slavio na 27 mečeva, upisao je 3 remija i 4 poraza, uz 66 žutih i 1 direktni crveni karton. 

“El klasiko” je sudio samo jednom u sezoni 2014/15, takođe u Madridu, kada je Real slavio rezultatom 3:1.Povezani postovi: