Gaming

Danas 25. rođendan slavi Half-Life i možete je besplatno preuzeti

Prvi Half-Life danas slavi 25. godina od izlaska i tata Gaben je priredio pravu feštu. Od besplatnih igara, do velikog dokumentarca o razvoju igre – ima svega!

Danas je 25. rođendan jedne od najvećih, najlegendarnijih i najutjecajnijih igara svih vremena – Half-Life.

Valve je ponosan na tu obljetnicu pa su pripremili posebnu stranicu s brdom zanimljivosti za fanove i one koji to još nisu imali priliku postati.

Prije svega, Half-Life je ovim povodom potpuno besplatan na Steamu, a stara igra dobila je i premaz svježe boje s ažuriranim postavkama grafike za moderne rezolucije te četiri nove multiplayer mape. Dodana je i podrška za kontrolere i Steam Deck te Steam Networking za lakše multiplayer povezivanje, a u igru je dodana i posebna mini-kampanja zvana Half-Life: Uplink, piše HCL. Ta kampanja služila je zapravo kao demo verzija igre koju je Valve slao tadašnjim časopisima pa je mnogima zapravo bila i prva dodirna tačka s Half-Lifeom. Složena je kao poseban segment igre kakav u punoj verziji nije prisutan. Dakle, nešto za odigrati još ove nedjelje ako ste pravi fan.

No za još veće fanove tu je i sat vremena dug dokumentarac koji s razvojnim timom prolazi kroz cijeli proces stvaranja tog kultnog klasika. Pruža zaista interesantan uvid u sve od stvaranja tehnologije potrebne za kreaciju takve igre, preko dizajna likova, oružja i levela te izazova povezanih uz sve to. Cijela stvar je još i prošarana detaljima koje možda ni najveći fanovi još nisu čuli.

Požurite na Steam nabaviti svoj primjerak Half-Lifea 2 besplatno jer ta promocija traje samo do 20.11., a do istog datuma možete nabaviti i ostale Half-Life igre na popriličnom popustu.