Sport

Danas igra za Sarajevo, a nekada je bio nadomak Tottenhama: “Ja sam trebao biti nasljednik Garetha Balea”

Darko Bodul jučer je zvanično postao novi član FK Sarajevo.

Sarajlija sa austrijskim pasošom bio je želja trenera Gorana Sablića koji je tragao za novim napadačem, a pregovori su uspješno okončani.

Bodul je igrao u brojnim evropskim zemljama, a posebno je interesantno da je na početku svoje profesionalne karijere bio u velikom Ajaxu gdje je, između ostalog, igrao za Luisom Suarezom.

U to vrijeme Bodul je važio za veliku nadu evropskog fudbala, a iako ikad nije ostvario svoj puni potencijal, danas se za njegovo ime vežu brojne zanimljivosti. Tako je umalo zamijenjen za današnjeg fudbalera Real Madrida Garetha Balea.

“Tottenham je pokazao zanimanje za mene. Martin Jol koji je tada vodio Ajax je zauzvrat želio da dovede igrača po imenu Gareth Bale, ali taj transfer je spriječio sportski direktor. Nije me htio pustiti. Ajax je u meni vidio veliki potencijal koji nažalost nisam uspio ispuniti”, rekao je Bodul u jednom intervjuu.

Tada je o njemu u superlativima pisao i britanski Daily Star.

“Bodul je igrač ogromnog talenta i predodređeno je da bude evropska zvijezda”, stoji u članku.

Jol je te sezone dao otkaz nakon što je završio četvrti u prvenstvu, a na njegovo mjesto je došao De Boer koji Sarajliju nije imao u planovima. Nakon Ajaxa je Bodul išao u Spartu, Nacional, Sturm, Odnese, Dundee, Amkar, Enisey…Povezani postovi: