Svijet

Danas je Biden bio preoštar prema Rusiji, ali je stigao odgovor promptno

Rusija je danas opozvala ambasadora Anatolija Antonova (Anatoly) u Vašingtonu nakon izjave američkog predsjednika Joea Bidena o Vladimiru Putinu.

Također, zamjenik predsjedavajućeg Komisije za vanjska pitanja u Vijeću Ruske Federacije Vladimir Džabarov kazao je kako komentari predsjednika SAD-a Džoa Bajdena o predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu nisu prihvatljivi i takve izjave ne priliče nijednom političaru, pogotovo na takvoj funkciji.

On je za TASS prokomentarisao izjavu Bidena koji je potvrdno odgovorio na novinarsko pitanje smatra li Putina “ubicom”, te mu je poručio kako će “platiti za miješanje u prošlogodišnje predsjedničke izbore u SAD-u”.

– Što se tiče Bajdenovih izjava o našem predsjedniku, mislim da nije vrijedno pomena, jer nijedan političar na tom nivou ne može sebi priuštiti takve stvari – rekao je Džabarov.

Komentarišući Bajdenovu izjavu da Rusija i SAD mogu da sarađuju na pitanjima od obostranog interesa, Džabarov je istakao da Amerikanci do sada nisu načinili nijedan korak ka saradnji, mada je Moskva spremna na to.

– Nadam se da će to shvatiti prije ili kasnije i da će Bajden pažljivije birati riječi – naglasio je Džabarov.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare