Vijesti

Danas je Ramazanski bajram. Centralna svečanost bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji

Nakon mjeseca posta danas se širom svijeta obilježava jedan od najradosnijih dana u muslimanskoj tradiciji – Ramazanski bajram.

Centralna svečanost u povodom Ramazanskog bajrama u BiH će biti održana u četvrtak, 13. maja, u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a bajramsku hutbu kazivat će reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović. Prema Takvimu Islamske zajednice, bajram-namaz je u 6.02 sati.

Nakon sabah-namaza bit će održan svečani program koji će izvesti poznati učači Kur’ana, ilahija i kasida. Prigodan vaz tom prilikom održat će prvi imam i hatib Gazi Husrev-begove džamije dr. hfz. Mensur-ef. Malkić.

Bajram-namaz će biti obavljen uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera. Ukoliko planirate klanjati Bajram-namaz u džamiji vodite računa o svim epidemiološkim mjerama koje su na snazi kako ne biste ugrozili svoje i zdravlje drugih.

Nakon što se klanja namaz i održi hutba, vjernici čestitaju Bajram jedni drugima i u krugu porodice i prijatelja obilježavaju Bajram.

BHT1 i BIR Televizija će centralnu bajramsku svečanost prenositi uživo, od 5.15 sati.BHT1 i BIR Televizija će centralnu bajramsku svečanost prenositi uživo, od 5.15 sati.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare