Ekonomija

Danas počinje podjela vaučera: Dostupni turistički paketi umanjeni za vrijednost od 200 KM

Od danas će, putem domaćih platformi “eKupon”, “OdmoriuBiH” i “Citydeal flyfly travel”, biti dostupni turistički paketi po cijeni umanjenoj za vrijednost vaučera od 200 KM, koje je osigurala Vlada Federacije BiH. 

Voditeljica prodaje u eKuponu Arijana Čengić Subašić za Fenu je pojasnila je da će danas biti dostupna lista turističkih paketa koji su uključeni u program turistički vaučeri, koji je realizirala Vlada FBiH.

“Paketi će se moći kupiti na tri navedne platforme, jedna od njih je eKupon. Pored online kupovine, kupovina se može izvršiti i na našim prodajnim mjestima u Sarajevu, u tržnim centrima BBI i Robotu”, rekla je Čengić Subašić.

Uslovi kupovine su da osoba ima najmanje 18 godina i da ima prebivalište u Federaciji BiH  ili registrovano prebivalište u Brčko distriktu BiH, ali i entitetsko državljanstvo Federacije BiH te da nije ranije kupila ovaj paket u okviru ovog programa na jednoj od tri odabrane platforme.

Nedim Lipa uime platforme OdmoriuBiH istakao je da je ukupan broj raspoloživih vaučera 10.000, a svaka od tri odabrane elektronske platforme putem kojih se realizuje ovaj program na raspolaganje je dobila trećinu od ukupnog broja.

“Minimalna cijena pojedinačnog turističkog paketa u okviru ovog programa iznosi 250 KM, te kupac prilikom kupovine mora minimalno doplatiti 50 KM ili više, u slučaju da je cijena paketa viša. Naprimjer, ukoliko je cijena paketa 430 KM, kupcu će biti odobren popust od 200 KM na ime turističkog vaučera, a mora doplatiti 230 KM da bi završio kupovinu. Također, recimo ukoliko je opcija paketa dva noćenja za dvije odrasle osobe u hotelskoj sobi, jedan je kupac tog paketa, iako će putovati i boraviti dvije osobe, i moguće je utrošiti samo jedan vaučer pri kupovini i umanjiti ukupnu cijenu paketa za 200 KM” – objasnio je Lipa.

Nakon uplate naznačene cijene paketa umanjene za turistički vaučer u vrijednosti od 200 KM, kupac će dobiti elektronsku potvrdu kupovine, koju mora pokazati prilikom korištenja paketa.

Plaćanje ostatka cijene paketa, preko iznosa subvencije Vlade FBiH od 200 KM, vrši se prilikom kupovine paketa putem sistema odmoriubih.ba, na jedan od ponuđenih načina: Visa ili Mastercard karticom putem sigurnog sistema za kupovinu putem interneta, uplatom na račun platforme putem internet/mobilnog bankarstva ili uplatnicom u banci ili pošti.

“Prodaja paketa u okviru programa turističkih vaučera Vlade FBiH počinje 8. augusta godine i trajat će do utroška raspoloživih sredstava u iznosu od dva miliona KM, određenih Odlukom Vlade FBiH za program turističkih vaučera, odnosno najkasnije do 30. decembra. Iznos od dva miliona KM podijeljen je na tri platforme” – rekla je Feni voditeljica prodaje u “Citydeal flyfly travel” Najla Pihak.

Poručila je da se turistički paketi odnose samo na teritorij Federacije BiH i Brčko Distrikt navodeći da će to doprinijeti turizmu u BiH.

“Izdavači smještaja mogu biti pravne osobe koje su registrovane isključivo u Federaciji BiH i Brčko distriktu BiH” – dodala je Pihak.

Pomoćnica federalne ministrice za turizam Farida Cikotić za Federalnu.ba je kazala kako je cilj da se vaučerima poveća iskoristivost bh. turističkih potencijala, promocija domaćeg turizma i pomoć građanima koji žele da putuju i budu turisti, ali i digitalizacija bh. turizma.

Cikotić je dodala da će se lista ponuda nadopunjavati, te da ponude koje budu vidljive sutra neće biti jedine.

“Ta će se lista ponuda nadopunjavati kako se bude neki ugostiteljsko-smještajni objekat odlučio da da svoju ponudu”, pojasnila je Farida Cikotić, pomoćnica federalne ministrice za turizam.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare