Region

Današnjom gestom otkrio je svoju diktatorsku prirodu: “Vučić sitan pred svijetom, silan pred svojima”

Nakon nove runde dijaloga između Beograda i Prištine, predsjednik Srbije bio je vidno nervozan, budući da je istakao da su to bili "najgori pregovori". Iz tog razloga odlučio je da malo trenira strogoću nad Petrom Petkovićem, direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Naime, Petković je, u pokušaju da "pomogne" Vučiću tokom konferencije za medije nešto šapnuo, nakon čega je uslijedio ukor, piše Direktno.rs.

- Govorili smo i o... grafitima - zastao je Vučić, najverovatnije u namjeri da napravi dramsku pauzu, što je Petković očigledno pogrešno shvatio, pa je pokušao svom šefu da pripomogne, pa mu je nešto šapnuo, na šta mu je Vučić prijekorno odgovorio:

- Kad god misliš da se ne sjećam ili da stanem na sekund, razmisli dva put da li znam ili ne - kazao je Vučić svom saradniku.

Ovaj ispad Vučića prokomentarisao je Borko Stefanović, zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde, koji je imao zanimljivu opasku.

- Ponižavanje saradnika je tehnika koju je na svojoj koži osjećao godinama od političkog oca Šešelja. Sitan pred svijetom, silan nad svojima - napisao je Stefanović pritom podijelivši pomenuti snimak.

I dok Vučić sporovodi silu nad svojima, pred predstavnicima Evropske unije i drugim strancima nije toliko oštar, ni moćan. Valjda zbog toga želi da unizi sebi pretpostavljene kako bi pokazao koliko je on veliki. Slično situaciji u školi, kada onaj jači maltretira slabiju djecu kako bi pokazao koliko je zapravo moćan.

Međutim, važno je ovdje naglasiti da su Vučićevi saradnici sami pristali da budu predmet ponižavanja, konstatje Direktno.rs.