Region

Demonstracije u Srbiji. Simpatizeri vlasti imaju novu strategiju, šalju lažne pozive za blokade

U Srbiji su ponovo uslijedile demonstracije u više gradova.

Blokade organizuje Ekološki ustanak, a kako kaže aktivista ovog pokreta, Aleksandar Jovanović Ćuta, protesti će trajati sve dok se kompanija Rio Tinto ne izbriše iz prostornog plana Loznice.

Ovo je treća subota kako se blokade glavnih saobraćajnica dešavaju u Srbiji. Prethodne dvije su za cilj imale „obaranje“ Zakona o eksproprijaciji i izmjene Zakona o referendumu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić „ekspresno“ je naložio povlačenje Zakona o eksproprijaciji, a Skupština je jučer izmijenila Zakon o referendumu, iako ga je samo nekoliko dana ranije usvojila u izvornom obliku.

Pokret Ekološki ustanak potvrdio je da će se protesti održati na 50 lokacija u Srbiji, ali mimo navedenih, pojavili su se pozivi na blokade u mjestima koja za to nisu predviđena.

Nova.rs navodi da su učesnicima protesta danas su stizali pozivi na blokade i to na lokacije koje nisu predviđene za protesni skup.

Za sada je potvrđeno da su paralelni pozivi na blokade upućivani aktivistima u Somboru, Leskovcu, Aleksincu, Šidu i Kruševcu. Pozive navodno upućuju simpatizeri vlasti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare