Politika

Denis Bećirović poručio Čoviću: Prestani tumarati, dođi na posao i počni raditi

SDP-ov Denis Bećirović poslao je svojevrsno otvoreno pismo Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a koji je danas gost na posebnoj sjednici NSRS.

Prenosimo ga u cijelosti:

Prema odredbama Poslovnika o radu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (član 23), Vaše dužnosti su da pripremate i sazivate sjednice Doma naroda, kao i da brinete o dosljednoj primjeni Poslovnika. Nažalost, ne radite svoj posao. Umjesto da poštujete Poslovnik Doma naroda, Vi ste odlučili da budete trabant separatističke politike.

Od Vašeg političkog tumaranja izvan državnih organa vlasti Bosne i Hercegovine nema niko koristi. Cjelokupna domaća i međunarodna javnost zna da namjerno blokirate državne organe Bosne i Hercegovine, kao i da pokušavate političko odlučivanje o državnim pitanjima izmjestiti na niže i nenadležne organe vlasti. Ali, malo ste se prekombinirali. Neće proći!

Gospodine Čoviću,

Javno Vas pitam da li postoji ijedan čelnik državnog parlamenta na svijetu koji “zabavlja” niže organe vlasti a ne saziva zakonodavni organ vlasti kojim predsjedava?!

Gospodine Čoviću,

Danas ste još jednom pokazali da je za Vas separatista Milorad Dodik važniji od Ustava BiH i Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH. Danas ste potvrdili i da Vaše prisustvo obilježavanju neustavnog 9. januara, u trenutku kada su vlasti bh. entiteta RS odlikovale ratnog zločinca Slavka Lisicu zbog brutalnog granatiranja Šibenika i Dalmacije, nije bilo rezultat slučajnost. Danas su sve maske pale!Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare