Magazin

Depresivna domaćica postala uspješan model. U šestoj deceniji hara modnom scenom

Depresivna domaćica postala uspješan model.

Caroline Labouchere iz Londona već godinama hara modnom scenom. Sijeda kosa njen je zaštitni znak. Karijeru gradi u šestom desetljeću.

Danas sa suprugom živi u Dubaiju. Najvećim uspjehom u životu smatra svoju djecu. Iako zadovoljna i sretna, ova 58-godišnjakinja kroz život je imala krize.

Majka dvoje djece, svoje dvadesete i tridesete provela je osjećajući se “beznačajnom”.

Taj osjećaj trajao je desetljećima. Nije imala posebne planove. Rekla je da je “napustila školu i upisala kurs šivanja” te da joj je “želja putovati, udati se i imati djecu”.

No, sve se promijenilo 2017. kada je njena kćerka Amelia, koja je tada imala 23 godine i radila je kao model, rekla da njen šef traži sjedokosi model. Ovo je bila izvrsna prilika za majku.

“Nisam bila model, ali sam bila sijeda”, prisjeća se Labouchere.

Ubrzo su njezine fotografije osvanule u Vogueu, prenosi B92. Odluka da se bavi manekenstvom učinila ju je da se osjeća bolje i samopouzdanije.

“Nikada nisam željela izgledati staro. U današnje vrijeme i s napretkom moderne medicine, kozmetike i nutricionizma to više nije potrebno.

Puno sam samouvjerenija i hrabrija nego što sam bila u dvadesetima i tridesetima. Na događanja idem sama i kažem “da” gotovo svemu”, ističe ona.

Caroline je također na svom Instagram profilu istaknula:

“Sa 58 godina ja sam osoba kakva sam oduvijek bila, ali nikad nisam imala priliku biti”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare