Politika

Dervo Sejdić: BiH kreće u svoj pobjednički put slobodne države. Vjerujem Bećiroviću

“Denis Bećirović je čovjek po mjeri građana Bosne i Hercegovine, obrazovan, nekorumpiran – političar sa jasnim stavom i vještinama iskusnog diplomate. Otac, suprug, univerzitetski profesor i prijatelj svih ljudi željnih znanja i prosperiteta, jednakih i ravnopravnih građana u pravima i obavezama”, kazao je ovo Dervo Sejdić.

Naveo je kako je uvjeren da će Denis Bećirović, zajednički kandidat ujedinjene opozicije, biti član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, biran od strane građana i naroda Bosne i Hercegovine.

“Bit će biran voljom demokratskih, proevropski orijentisanih birača Bošnjaka, Hrvata, Srba, Roma, Jevreja, Albanaca, Makedonaca, Crnogoraca i svih građana Bosne i Hercegovine.

Denis Bećirović je i misionar onih čiji se glas do sada nije čuo kako u Bosni i Hercegovini tako i van nje. Siguran sam da će se boriti za prava manjinskih naroda. Denisom Bećirovićem Bosna i Hercegovina kreće u svoj pobjednički put slobodne, sekularne, demokratske, jedinstvene i suverene, socijalne države njenih građana.

Pozivam građane Bosne i Hercegovine da svoju moć i odlučnost iskoriste na oktobarskim izborima glasajući za Bećirovića. Jednom zauvijek sa političke scene Bosne i Hercegovine uklonimo sve one koji nas drže u lancima fašizma, diskriminacije i isključenosti, nepotizma i korupcije.

Sada je velika prilika da osiguramo sigurnost i budućnost naše djece na našem i njihovom kućnom pragu, da zaustavimo odlazak mladih, stručnih i  obrazovanih potencijala Bosne i Hercegovine. Sada je prilika da ugled i dignitet Bosne i Hercegovine vratimo na evropsku i svjetsku scenu, tamo gdje joj je mjesto u svijetu civilizacije, demokratije, nauke, kulture i umjetnosti, prosperiteta i života dostojnog čovjeka.

Vjerujem Denisu Bećiroviću!”, navodi se u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
5 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Sejdo
Sejdo
6 mjeseci

pitanje za 0,00 KM
Ko je izabrao Romima predstavnika, oni sami ili sdp

Sejdo
Sejdo
6 mjeseci

ja mu ne vjerujem

Sejdo
Sejdo
6 mjeseci

vjerujemo samo sejdi i kakiru

Bukva
Bukva
6 mjeseci

sejdo reko mosta neće biti i gle čuda nema mosta, kakir reko da će bih dobiti tužbu, gle čuda bih dobila tužbu

Bosanska Trvda Bukva
Bosanska Trvda Bukva
6 mjeseci

Vrhovni sud Kosova 14. ožujka prošle godine Adrijani Hodžić, koja se na izborima za Parlament Kosova kandidirala kao predstavnica bošnjačke nacionalne manjine poništio je 4.502 glasačkih listića od ukupno osvojenih 6.422, jer je Sud utvrdio kako je većinu glasova Hodžić dobila od birača, građana srpske nacionalnosti, te kao takva ne može predstavljati bošnjačku nacionalnu manjinu na Kosovu. Hodžić zbog toga nije izabarana u Skupštinu Kosova.