Magazin

Desert za doručak? Recept za hladnu čokoladnu fantaziju u čaši koja se ne kuha i ne peče

Zobene pahuljice i mlijeko ili biljne alternative mlijeku nalaze se u bazi svakog recepta, a dodatnim zdravim namirnicama okus se može toliko unaprijediti da imate osjećaj kao da jedete desert za doručak.

Zobena kaša sastavni je dio zdravih jelovnika. U ljetno vrijeme umjesto kuhane verzije, mnogi pripremaju onu iz hladnjaka koja se ne mora termički obrađivati. Svi sastojci smućkaju se u čaši i ostave u hladnjaku preko noći, a ujutro možete uživati u slasnim okusima.

Zobene pahuljice i mlijeko ili biljne alternative mlijeku nalaze se u bazi svakog recepta, a dodatnim zdravim namirnicama okus se može toliko unaprijediti da imate osjećaj kao da jedete desert za doručak.

Ili je to barem slučaj s ovim receptom za hladnu čokoladnu fantaziju u čaši.

Sastojci:

140 grama jogurta od kokosovog mlijeka
125 ml mlijeka po želji
40 grama zobenih pahuljica
2 čajne kašike chia sjemenki
1 kašika kakao praha
1 kašika maslaca od badema ili kikirikija
1 kašika meda, agave sirupa ili javorovog sirupa
čokoladne kapljice po želji
prstohvat soli

Priprema:

  1. U visokoj čaši ili tegli s poklopcem pomiješajte zobene pahuljice s kakao prahom, chia sjemenkama i soli.
  2. Dodajte preostale namirnice, dobro promiješajte i stavite u frižider preko noći.
  3. Poslužite ujutro s voćem po želji.