Sport

Detalj sa meča Usika i Joshue pet sekundi prije kraja obišao svijet: Ovo niste vidjeli u direktnom prijenosu

Oleksandr Usik pobijedio je dosadašnjeg svjetskog teškaškog prvaka Anthonyja Joshuu nakon 12 spektakularnih rundi borbe pred 70 hiljada gledatelja u Londonu.

Britanac je protiv ukrajinskog borca branio naslove u teškoj kategoriji po WBA, IBF, WBO i IBO verziji, ali ih nije uspio odbraniti. Sada ga čeka revanš na koji ima pravo prema ugovoru koji je potpisan za ovu borbu.

Nakon borbe bokserska javnost je složna da je Usik potpuno nadboksao Joshuu i dominantno slavio, a pojavio se i jedan detalj koji baca sjenu na cijeli meč.

Ako se pažljivo pogledaju zadnje sekunde borbe, može se vidjeti da je meč prekinut prije nego što je isteklo vrijeme 12. runde. U prijenosu se vidjelo kako na osam sekundi prije kraja s ekrana nestaje brojač, a svega par sekundi kasnije oglasilo se zvono i prekinulo borbu.

Do kraja borbe ostalo je pet ili šest sekundi, a Joshua je u tim trenucima bio žestoko uzdrman i na konopcima, pa mu je prekid vrlo dobro došao i možda ga spasio od nokauta.

Kraj borbe možete pogledati OVDJE.

Nije vjerojatno da bi ga Usik nokautirao u tih nekoliko sekundi koliko je prerano završena borba, ali činjenica jest da nije dobio ni priliku pokušati jer se zvono oglasilo prerano.

Da je ova borba završila nokautom, ostavila bi potpuno drugačiju sliku o dvojici boraca, posebno kada je u pitanju Joshua, koji je i ovako pretrpio težak poraz.