klasična sačekuša u Zagrebu policajac na ulici u uniformi pokazuje lijevom rukom na nešto u daljini drugom policajcu kapa na glavi ispred policijsko auto bijelo lijevo bijele vreće pored stoji troje djece u jaknama lica su im zamagljena bor oblačan dan
Region

Detalji pucnjave u Zagrebu: Bila je to klasična sačekuša, Nazifa je dočekao auto pun muškaraca…

Pred nekolicinom osoba, u srijedu, nešto poslije 11 sati, u zagrebačkoj Ulici Donje Svetice odvijale su se filmske scene praćene povišenim tonovima​ i​ psovkama.

Bila je to, kažu nam svjedoci, zapravo klasična sačekuša u kojoj je iz vatrenog oružja u stopalo ranjen 46-godišnji Nazif H. dok je izlazio iz dvorišta na ulicu, gdje ga je čekao tamni automobil pun muških osoba.

I dok su se za ranjenog muškarca pobrinuli uposlenici Hitne pomoći, koji su ga prevezli u KB Merkur na sanaciju povreda, zagrebački policajci su se digli na noge te su u nepuna dva sata ušli u trag potencijalnim kršiteljima zakona T. Z. (19), R. Z. (25), R. Z. (34) i D. Z. (21), inače članovima iste porodice.

Tačnije, na području Vrbovca nakon sat vremena uhapšena su dvojica muškaraca, a 20-ak minuta nakon tog prvog hapšenja lisice na ruke stavljene su drugoj dvojici na području zagrebačke Peščenice.

Prema dosad utvrđenom, napadači su iz vozila preko puta kuće u kojoj se nalazio oštećeni ispalili više hitaca u smjeru 46-godišnjaka, nakon čega su se udaljili u nepoznato.

Inače, klasična sačekuša, odnosno nesvakidašnji obračun osoba otprije poznatih policiji odvio se u neposrednoj blizini zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

“Mislim da neki od napadača često dolaze u našu ulicu. Valjda imaju od prije neke razmirice sa susjedom i s obzirom na poslove kojima se bave. Možemo samo pretpostaviti o čemu se radi. Čuo sam nekoliko pucnjeva i psovanje majke, a onda je ženski glas povikao: ‘Ubiše mi ga, ubiše mi ga. Zovite policiju, brzo Hitnu zovite‘.

Prozor moje kuće gleda na drugu stranu, tako da nisam vidio sam čin pucnjave i bijega. Policija je vrlo brzo došla i ogradila veći dio ulice”, rekao je za Jutarnji jedan stanar te ulice.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare