Vijesti

Detalji stravičnog zločina u Foči: Borivoje je mjesecima govorio da će nekog ubiti. Dječaka je upucao jer ga otac nije htio voziti

Smrtonosno divljanje Borivoja Tešića u Foči, u kojem je ubio devetogodišnjeg djecača, šokiralo je državu.

Kako navode madiji, devetogodišnji M.T. usmrćen je jednim hicem.

Kako piše Srpskainfo, Tešović je iz puške ispalio hitac, koji je nesretnog dječaka pogodio u glavu i usmrtio ga na licu mjesta.

Tešović je izašao na lokalni put u mjestu Zavait i pokušao da zaustavi automobil koji je tada naišao.

“Čovjek je sa sinom bio u autu i prepao se za njihovu sigurnost i pokušao je pobjeći. Međutim, tada je Tešović ispalio hitac iz puške i dječaka pogodio u glavu, što je bilo kobno za njega”, navodi jedan izvor ovog portala.

Mještani Zvaita, ali i Foče ističu da je Tešović već duže vremena prijetio da će počiniti zločin.

“Mjesecima je hodao po gradu i pričao kako će ubiti nekoga, svi su govorili: „Pusti budalu kraju“. Mislili su da nije ozbiljan i eto sad se ovo desi. Užas, da je neko na vrijeme reagovao, možda se ništa od ovog ne bi desilo”, ispričao je jedan Fočak.

Dodaje da je i Tešovićev otac bio problematičan i često u sukobu sa ljudima, a da je na kraju osuđen zbog ubistva bliskog rođaka, zato što su se posvađali oko međe.

Fočaci ističu da ubijeni dječak potiče iz veoma dobre porodice i da je ova tragedja pogodila cijeli grad.

“Oni su se slučajno zatekli na tom putu, uopšte ne žive u blizini. To je jedna jako fina porodica, nikada nisu imali neke probleme”, kaže naš sagovornik.

Dodaje, da se Borivoje ranije liječio na psihijatriji.

Podsjetimo, Tešović je jučer u krvavom pohodu kod Foče ubio dječaka, a ubijen je u trenutku kada je pokušao baciti bombu na pripadnike Žandarmerije RS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare