Vijesti

DF: Dešavanja u Crnoj Gori ozbiljno su upozorenje BiH

Posljednja politička dešavanja u Crnoj Gori koje prati postizborno nasilje nad nacionalnim manjinama od crnogorske antinatovske opozicije, ozbiljno su upozorenje državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima, saopćila je Demokratska fronta.

“Političke strukture koje danas u Crnoj Gori tu državu nastoje da maknu sa njenog euroatlanskog puta (unište EU put i ponište članstvo u NATO-u) potpomognute su iz istog onog proruskog centra koji je samo prije par mjeseci brutalno atakovao na legalitet izbora Centralne izborne komisije BiH, koja je krajnjim naporima oslobođena od SNSD-ove i HDZ-ove potpune kontrole.

Građani Bosne i Hercegovine dobro znaju ko su političke opcije sa sjedištem u Sarajevu a koje su putem pozivanja na ulične nerede i haos direktno pomagale proruskim eksponentima u BiH, SNSD-u i HDZ-u u napadima na institucije države.

PROČITAJTE  Reis Kavazović: Svi ti koji pozivaju na secesije, na ovo ili ono, radi se o 'krezubim babama'. Ne mogu se ponoviti devedesete

Ti napadi su odbijeni, ali samo privremeno jer će se i dalje nastaviti kroz pokušaje diskreditacije i delegitimizacije institucija države”, navodi se u saopćenju.

Imajući u vidu navedene procese koji imaju i domaći i regionalni karakter, Demokratska fronta još jednom je pozvala sve političke opcije kojima je država Bosna i Hercegovina na prvom mjestu, da po strani ostave ideološke i političke razlike kada je riječ o kontinuiranim napadima na institucije države. Te institucije, napominje DF, nisu ničije stranačko ili privatno vlasništvo nego vlasništvo svih građana Bosne i Hercegovine i ne smije se dopustiti da zbog političkih animoziteta, otvoreni neprijatelji države Bosne i Hercegovine dobiju prostor više u svom destruktivnom djelovanju.

“Rascjepkanost političkih opcija koje se zalažu za državu Bosnu i Hercegovinu, u bezbroj tabora, otvara manevarski prostor za neprijatelja države, čemu nažalost svjedoči i primjer Crne Gore – ističe se u saopćenju DF-a.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare