Politika

DF: Milorad Dodik i njegova secionistička politika su glavni sigurnosni problem, besmisleno je pričati o Izbornom zakonu

Iz Demokratske fronte su reagovali na zaključke Vijeća Europske unije u kojima se jasno naglašava da nema razgovora o Izbornom zakonu Bih dok je na djelu secesionistička politika Milorada Dodika koja ugrožava sigurnost i mir u državi.

-Pozdravljamo zaključke Vijeća EU i međunarodnih izaslanika da nema razgovora o izbornom zakonu dok je na sceni blokada državnih institucija i podstrekivanje na rušenje ustavnopravnog poretka. 

-Milorad Dodik i njegova secionistička politika je glavni sigurnosni problem. 

-Zato je besmisleno dalje pričati o izmjenama Ustava BiH i izbornog zakona.

-Politička pobuna i pokušaj rušenja državnih institucija i zakona je kulminiralo donošenjem antidaytonskih i protivustavnih zaključaka od strane zastupnika u Narodnoj skupštini RS, te rušenjem kvoruma od strane zastupnika HDZ-a u vezi održavanja posljednje redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH. 

-Odgovornost je velika sada i na pravosudnim organima BiH, prije svega Tužilaštva BiH i SIPA-e, od koji se očekuje da preduzmu sve zakonski utemeljene aktivnosti i pravno procesuiraju sve podstrekivače u pokušaju rušenja državih institucija.

-Ostajemo na raspolaganju u razgovorima na temu dekriminalizacija izbornog procesa kroz uvođenje savremenih informacionih tehnologija u izborni proces kako bi izbori bili transparentni i pošteni i izražavali volju birača, a ne brojača!

-Spremni smo nastaviti razgovore na osnovu sistema vrijednosti iz Mišljenja Evropske komisije i na temelju provedbe svih pet presuda Suda iz Strazbura. Sada je preduslov zaustaviti rušenje i omogućiti  deblokadu rada državnih institucija, stoji u saopćenju DF-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
isabella
isabella
1 godina

Bok, ovdje sam da širim ovu dobru vijest cijelom svijetu o tome kako sam vratila ljubav svom mužu. Bila sam izbezumljena kada me je ljubav ostavila zbog druge djevojke prošlog mjeseca, ali kada sam našla prijatelja koji me upoznao s doktorom Alabom, velikim glasnikom, razgovarala sam s njim o svom problemu, kako me je muž napustio i kako sam trebala dobiti posao u vrlo velikoj tvrtki. Samo mi je rekao da sam došla na pravo mjesto da ću bez ikakvih nuspojava ostvariti želju svog srca. Rekao mi je što trebam učiniti, nakon što je to učinjeno, sljedeća dva dana, moja me ljubav zvala na telefon i govorila mi izgovore da živim do sada i sljedeći tjedan nakon što me ljubav pozvala da se molim za oproštenje, bila sam pozvan na razgovor u moju željenu tvrtku morao sam raditi kao supervizor. Toliko sam sretan i prezadovoljan da cijelom svijetu moram reći kako mi dr. Alaba pomaže da moje srce poželi. Dr Alaba je stručnjak za sve vrste čarolija i dobre magije. Ako trebate pomoć kontaktirajte dr. Alabu na sljedeću e-mail adresu:[email protected] ili ga možete kontaktirati putem whatsappa i vibera na ovaj broj +1(425) 477-2744 želim vam sve najbolje