Izbor delegata je za Demokratsku frontu proces koji će nijemo posmatrati
Vijesti

DF poslao ultimatum: Do kraja sedmice imenovati ministricu zdravstva KS ili koalicija gubi smisao

Demokratska fronta uputila je jutros novo saopćenje za javnost u kojem ističu da ukoliko se do kraja sedmice ne imenuje nova ministrica zdravsva koju su oni predložili, Draženka Malićbegović, koalicija koju čine i oni u KS gubi svoj smisao.

“Nedopustivo je da koalicioni partneri ne dozvoljavaju da preuzmemo naš dio odgovornosti, a da nas pri tome pojedinci optužuju za nekompetentnost.

U Demokratskoj fronti svjesni smo opasnosti od usložnjavanja epidemiološke situacije, te smatramo da će svi kapaciteti Stranke biti stavljeni u službu zaštite zdravlja građana Kantona Sarajevo.

Ukoliko do kraja sedmice koalicioni partneri ne daju podršku imenovanju ministrice, smatrat ćemo da je ova koalicija izgubila svoj smisao i da ne može odgovoriti potrebama građana”, saopćeno je iz DF-a.

SBB se ranije najprije usprotivio imenovanju Nijaza Štitkovca za novog ministra zdravstva, nakon što je prethodno Rusmir Mesihović podnio ostavku na tu poziciju.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić je za danas najavio konferenciju za medije, na kojoj će, između ostalog, govoriti i o koalicionim odnosima u Vladi Kantona Sarajevo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare