Region

Dijalog “napreduje” punom parom, ovako bi moglo do 3000. Vučić: Ništa se nismo dogovorili, ama baš ni oko čega

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je u ponedjeljak kako tokom dijaloga s kosovskim premijerom Albinom Kurtijem “nije moglo ništa da se dogovori”.

“Dobili smo prijedloge EU-a koji su usuglašavani s našim glavnim pregovaračima i Srbija se u potpunosti suglasila s onim što je Unija predložila, tri točke – da intenziviramo napore da identificiramo ostatke nestalih osoba, da se suzdržimo od akcija koje bi mogle da potencijalno destabiliziraju situaciju na terenu i treće, da se redovno sastaju jednom mjesečno i glavni pregovarači i da pripremaju sastanke kad je to potrebno. Nismo mogli da se dogovorimo oko ove tri točke”, rekao je Vučić, javlja RTS.  

Napomenuo je kako ne želi prihvatiti da je krivnja za današnji sastanak podjednaka jer je Srbija, kako kaže, prihvatila sve što je Europska unija ponudila, bez amandmana.

PROČITAJTE  Dodik ponovo promijenio mišljenje. Nakon sastanka s Vučićem kazao da će se ipak sastati sa Schmidtom

– Mi ćemo biti na raspolaganju, spremni da razgovaramo o svemu, ali neki ne žele, sve se svodi na jedno isto – netko će natjerati Srbiju da prizna Kosovo i to je sve – naveo je srbijanski predsjednik.

Odgovarajući na pitanje novinara, Vučić je naglasio kako bi pregovarači trebali imati novi sastanak krajem kolovoza, o tehničkim pitanjima.

– To što će da se vide opet, ne znači ništa, bolje da se nismo ni vidjeli poslije onakvog sastanka –  kazao je Vučić novinarima nakon završetka nove runde dijaloga Srbije i Kosova na najvišoj razini, uz posredovanje Europske unije.

U sklopu nastavka dijaloga, sastali su se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti, uz učešće visokog predstavnika EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Josepa Borrella i specijalnog izaslanika EU-a za dijalog Miroslava Lajčaka.

PROČITAJTE  Muž devet puta izbo ženu pred djecom, sumnja se da je ovo razlog


Povezani postovi: