Vijesti

Dino Konaković u svom stilu “spustio” Faruku Kapidžiću

Član Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika BiH Faruk Kapidžić, ali i bivši sarajevski ministar, izazvao je buru reakciju širom Bosne i Hercegovine nedavnom izjavom.

“(…) Za to su isključivi krivci Intelektualci, Profesori i Kulturni radnici kao i FGR koji su glasali za Našu stranku. Za to su takođe krivci i naivni vijernici i članovi Islamske zajednice kao i novopečeni biznismeni koji su glasali za Narod i pravdu.

A Boga mi, krivi su i svi iz radničkih i miješanih brakova i pobornici socrealistitičkih ideologija koji su glasali za SDP”, napisao je Kapidžić.

Jučer je Kapidžić bio gost N1 televizije, gdje je pokušao opravdati ovakav stav, ali je najasno ispričao nešto zbog čega bi trebali ponovo zovnuti da pojasni šta je htio reći.

Kazao je da stranka Narod i pravda neće braniti miješane brakove jer se tako zove njihova stranka – a ne Narodi i pravda.

“Ako je neko iz mješanog braka glasao za ovu koaliciju, a u njoj je NiP, onda neka mi objasne stručnjaci koji su me napali, kako Narod i pravda ne može biti uvrjedljivije, jer se radi o nazivu stranke, o samo jednom narodu. Ona direktno iz svog naziva potire miješani brak. Ne možete mi reći da stranka Narod i pravda zastupa miješani brak?“

Odgovorio mu je lider NiP-a Elmedin Konaković:

“A da recimo stoji Narodi, jel’ bi trebalo da stoji i PravdE ili moze ostat’ PravdA? Nisam to shvatio. Narodi i Pravde”, napisao je Konaković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare