Muzika

Dino Merlin ruši sve rekorde u Hrvatskoj: Za sedam dana rasprodao karte za dva velika koncerta

Dino Merlin rasprodao je sve ulaznice za njegove velike koncerte u Rijeci i Osijeku u samo sedam dana.

S obzirom na izniman interes publike da, nakon godina prisilne stanke od zabave zbog pandemije, svjedoče muzičkom doživljaju Dine Merlina, Rijeka i Osijek dobit će po još jednu koncertnu noć, a odlučeno je da će u ovom dijelu hrvatske turneje, zbog velikog interesa, koncert održati i u varaždinskoj Areni.

Novi datumi koncerata su petak, 7. oktobra, u Rijeci te petak, 21. oktobra, u Osijeku, dan ranije od već najavljenih i rasprodanih koncerata u riječkoj dvorani Mladost i osječkoj dvorani Gradski vrt. U zadarskoj dvorani Krešimir Ćosić spektakl za obožavatelje iz Dalmacije zakazan je za subotu 15. oktobra.

U sva tri grada, u njihovim najvećim koncertnim dvoranama, Dino Merlin je nastupio tokom prethodne turneje Hotel Nacional. Četiri godine prošlo je otada i interes za novim koncertima, prema svemu sudeći, ne može biti veći. Upravo zato hitmejker odlučio je u ovom dijelu turneje dodati još jedan grad - u Areni Varaždin nastupit će 3. decembra. Već tri puta je dupkom napunio tamošnju arenu, a posljednji put 2018. godine.

Ulaznice su već puštene u prodaju putem online platformi i na ostalim prodajnim mjestima, no sudeći prema historijskom rekordu za koliko je prodao prva tri oktobarska koncerta, svoju kartu valja rezervirati i kupiti što prije.

Osim dobro poznatih svevremenskih hitova iz karijere duge više od trideset godina, bit će ovo prvi put da će domaća publika moći uživo čuti i neke od novih hitova Mi, Dođi, Jedan dan, jedna noć, Krive karte, Kako da ti kažem, koji u samo godinu dana imaju čak više od 80 miliona pregleda na njegovom YouTube kanalu koji broji blizu nevjerovatnih 600.000 pretplatnika.

No, ovih šest koncerata samo je prvi dio njegove turneje u Hrvatskoj. Za iduću godinu u planu su i velike Arene u Zagrebu i Splitu, ali datumi tih nastupa još se drže u tajnosti.

"Snažna je ta veza i ljubav koju već desetljećima osjećam i dijelim uzajamno s mojom publikom. Zajedno se radujemo, pjevamo, osjećamo, tugujemo pa i zaplačemo - ponekad od tuge, ponekad od sreće, no jedni bez drugih ne možemo. Moj je život moja energija koju dobijem i potom podijelim sa svima vama; to je moj krvotok života", rekao je Merlin.