Sport

Direktor AO: Đoković želi da igra u Melbourneu. Ako se pojavi, onda je ispunio 1 od ova 2 uslova

Ekipa iz snova: Ovako bi danas izgledala reprezentacija Jugoslavije!
Organizatori Australian Opena potvrdili su da će malom broju teniskih profesionalaca i osoblja biti odobreno medicinsko izuzeće od vakcinacije prilikom dolaska u Melbourne na prvi Grand Slam u sezoni.

Teniski zvaničnici su dodali i da će prvi kontigent igrača i osoblja stići u Melbourne 28. decembra, a šef turnira Craig Tiley je izrazio uvjerenje da će Novak Đoković i Rafael Nadal, dva najveća svjetska imena, igrati na AO.

Tiley je poručio i da ga nijedan igrač od sada nije obavijestio o medicinskom izuzeću, kao i da niko od njih i nije u obavezi da to otkrije.

“Sjajna stvar je da su svi koji dolaze u Australiju vakcinisani. Ili će biti veoma mali procenat onih koji su tražili i dobili medicinsko izuzeće. Dakle, ako je igrač ovdje, to samo znači da je ispunio jedan od ova dva uslova”, rekao je Tiley.

PROČITAJTE  Đoković: Zabrana Wimbledona ruskim teniserima pogrešna je odluka. Uopće to ne podržavam

Također, direktor AO je istakao i da je sa Đokovićem i njegovim timom posljednji put razgovarao prethodnog vikenda.

“Još jednom ponavljam! Ako se Novak pojavio na AO, to znači da je vakcinisan ili je dobio medicinsko izuzeće. Njegov izbor u vezi sa zdravstvenim stanjem je da sve to ostane privatno. Ono što je sigurno jeste to da Novak želi da igra na AO. Medicinski gledano, oni ni sa kim ne razgovara o tome, a ja to neću dovoditi u pitanje.

Otkrio je Tiley i da za teniserke i tensierke koji dobiju medicinsko izuzeće neće važiti karantin, nego će morati samo da urade test kada stignu u Australiju. Potom će morati da se izoluju sve dok ne stigne negativan rezultat.

PROČITAJTE  Toni Nadal: 'Alcaraz je u pravoj poziciji da zamijeni Federera, Đokovića i Nadala“

Što se tiče situacije sa Nadalom, koji je u međuvremenu dobio koronu, Tiley je rekao:

“Nikada nije dobro kada ste pozitivni, ali je to vjerovatno najbolje biti sada. Do trenutka kada turnir počne, više nećete moći da širite zarazu i moći ćete da učestvujete.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare