Direktor Porschea otkrio da je Rimac sve bliže preuzimanju Bugattija

75

Proizvođač električnih superautomobila Rimac i Volkswagenova marka superautomobila Bugatti dobar su par u tehnološkom smislu, rekao je Oliver Blume, direktor Porschea za njemački Automobilwoche.

Tom izjavom potaknuo je nade da bi dogovor konačno mogao biti postignut, odnosno da bi Rimac zaista mogao preuzeti Bugatti.

Britanski CarMagazine prošle je godine objavio da bi Volkswagen predao Bugatti Rimcu, u zamjenu za povećanje udjela kompanije Porsche (isto u vlasništvu Volkswagena) u tvrtki Rimac Automobili.

“U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako osigurati razvoj Bugattija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome odigrati značajnu ulogu jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju”, rekao je Blume za Automobilwoche.

“Postoje različiti scenariji s različitim strukturama. Vjerujem da će o ovom pitanju odluka biti donesena u prvoj polovici ove godine”, dodao je, prenosi Reuters.

Blume je također potvrdio veće uštede za Porsche, rekavši da planiraju podržati rezultate smanjenjem troškova za 10 milijardi eura do 2025. godine.