Film

Disney je morao ukloniti šalu iz Priče o igračkama 2 zbog optužbi da je neprimjerena

Priča o igračkama spada među klasike animiranih filmova, no čak i najveći fanovi ponekad pomiješaju detalje nastavaka. No u ovom slučaju nije riječ o krivom sjećanju, nego namjernoj cenzuri šale koja nije bila u skladu s pokretom za ženska prava. 

S izlaskom spin-offa serijala Priče o igračkama, animiranog filma Svjetlosni, sve se više nagađa o mogućnosti snimanja petog dijela, koji bi trebao biti i posljednji, što je mnoge podsjetilo na situaciju sa spornom scenom iz drugog nastavka koja je u jeku pokreta #MeToo izazvala negativne reakcije.

U kontroverznoj sceni koju je Pixar uklonio 2019. godine negativac Stinky Pete uhvaćen je kako razgovara s lutkama Barbie i uvjerava ih kako će se sigurno “naći uloga za njih u trećem nastavku”.

Na vrhuncu pokreta #MeToo upravo ovakav razgovor između producenata i glumica bio je povod za pobunu i zbog toga je prilikom izlaska BluRay izdanja Pixar, a kasnije i Disney+, uklonio spornu scenu.

Ovo nije jedina Disneyjeva kontroverza po pitanju ženskih prava. Disney je bio bombardiran negativnim reakcijama zbog riječi u pjesmi Arabian Nights iz crtanog filma Aladdin koje glase: “Odrezat će ti uho ako im se ne sviđa tvoje lice.” Disney je tada bio prisiljen promijeniti riječi pjesme.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare