Vijesti

Divljao Mercedesom i snimao se za tik-tok. Policija mu uzela auto

U Sarajevu je policija oduzela Mercedes nakon što je na društvenoj mreži Tik-Tok objavljen snimak muškarca kako vozi ovaj automobil na mjestu gdje je u toku rekonstrukcija tramvajskih šina.

"Poduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenih prekršaja, koji su objavljeni na društvenoj mreži-aplikaciji “TIK-TOK”, sa audio i video zapisom, na kojem je zabilježeno da NN lice upravlja motornim vozilom, crne boje, po javnoj površini koja je u fazi rekonstrukcije tramvajske pruge, na lokalitetu ulice Bulevar Meše Selimovića, područje općine Novi Grad Sarajevo, na dijelu koji nije namijenjen za odvijanje saobraćaja ove vrste vozila, policijski službenici Četvrte policijske uprave su dana 29.12.2021. godine od lica H.B. iz Visokog, na osnovu Naredbe dežurnog sudije za prekršaja Prekršajnog odjeljenja Općinskog suda u Sarajevu, izvršili privremeno oduzimanje motornog vozila marke “Mercedes” reg.oznaka K38-A-900, vlasništvo E.K. iz Sarajeva.

U zakonskom roku mjesno nadležna organizaciona jedinica Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv H.B., zbog počinjenih prekršaja iz člana 36., 38. i 51. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH,", navodi se u saopćenju MUP-a KS.