Dizela se mnogi ne žele odreći motor renaulta dizel
Puni Gas

Dizela se mnogi ne žele odreći: Renault započeo saradnju za razvoj novih dizelaša

Dizela se mnogi proizvođači ne žele odreći. U vrijeme kada elektrifikacija postaje sve važnija, Renault i Punch Torino najavili su svoje partnerstvo. Riječ je o razvoju novih četverocilindričnih dizelskih motora za laka privredna vozila. Ovaj će sporazum omogućiti objema firmama da iskoriste svoje znanje u stvaranju novih dizel goriva.

Punch Torino je priznati centar izvrsnosti za pogonske sklopove i elektroniku koji je potpisao obavezujući protokol o sporazumu (MOU) s Grupom Renault. Ova saradnja na Renaultovim četverocilindričnim dizelskim motorima za laka privredna vozila omogućit će Punchu kupovinu, korištenje i prodaju sadašnjih i budućih pogonskih sklopova Renaulta.

Saradnja je dio projekta Horse Grupe Renaulta. Projekt je najavljen tokom Dana tržišta kapitala u sklopu kojeg će Renault nastaviti razvijati dizelske motore s niskim emisijama za laka privredna vozila. Punch Torino i francuska firma udružit će snage u razvoju Euro 6 i Euro 7 varijanti Renaultovih četverocilindričnih dizelskih motora. Njihova će proizvodnja započeti 2025. godine.

Proizvodnja novih motora odvijat će se u tvornici Renault de Cléon u Normandiji (Francuska). Punch Torino će imati koristi od iskustva Grupe Renault i tehničke stručnosti Cléona. Proizvođač će iskoristiti visoku inženjersku stručnost Punch Torina za razvoj motora i njegove 15-godišnje aktivnosti zajedno s globalnim proizvođačem automobila.

S druge strane, Renault je iskoristio najavu partnerstva s Punch Torinom kako bi potvrdio moguću buduću saradnju na razvoju motora s unutrašnjim sagorijevanjem na vodik.

“Oduševljeni smo ovim novim partnerstvom s globalnim igračem poput Renault Grupe. Bez sumnje, naše iskustvo s proizvođačem automobila pomoglo nam je da steknemo kredibilitet za ovu saradnju. Radujemo se što ćemo iskoristiti prilike proširenog portfelja motora,” rekao je Pierpaolo Antonioli, tehnički direktor Punch Group i izvršni direktor Punch Torino.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare