Svijet

Djevojčice iz Njemačke planirale su ubistvo 12-godišnjakinje? Pronađeni novi zastrašujući dokazi

Njemačka je još uvijek u šoku zbog brutalnog ubistva 12-godišnje Luise iz Freudenberga koju su 11. marta s 32 uboda oštrim predmetom ubile dvije kolegice iz razreda od kojih je jedna bila njezina najbolja prijateljica. Sad su se pojavile informacije kako je moguće da su djevojčice planirale ubistvo.

Prema pisanju njemačkog RTL-a, u kući jedne od djevojčica pronađeni su dokazi koji upućuju na to da su djevojčice proučavale kaznenu odgovornost mlađih počinitelja. Odnosno, istraživale su jesu li one s 12 i 13 godina kazneno odgovorne.

“Dokazi za to pronađeni su tokom pretresa u kući glavne počiniteljice. Službenici su prekinuli potragu za oružjem ubistva do daljnjega. Maloljetnice su djelo priznale. Ali oružje kojim je počinjeno ubistvo još nema”. Rekao je ovo javni tužitelj Patrick Baron von Grotthuss iz ureda javnog tužitelja u Siegenu.

Podsjetimo, 12-godišnja Luise iz Freudenberga u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji prijavljena je kao nestala u subotu, 11. marta,  a njezino tijelo otkriveno je u nedjelju, 12. marta, u neprohodnom šumskom području odmah iza državne granice s Falačkim Porajnjem. Žrtva je iskrvarila na smrt.

Riječ je o nezamislivom činu koji otvara mnoga pitanja. Djevojčice još nisu punoljetne i zbog toga ne mogu biti osuđivane ubistvo. Ipak, dvije učenice će se suočiti s posljedicama, saopćili su iz policije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare