Svijet

Djevojčicu oteo stariji muškarac, spasio je TikTok „signal“

Tinejdžerka iz Sjeverne Karoline koju je navodno oteo stariji muškarac spasena je nakon što je vozaču u prolazu dala znak rukom popularizovan na TikToku kao “signal za pomoć”.

Neimenovana 16-godišnjakinja bila je u zaustavnoj traci na autoputu 75 u južnom Kentakiju u četvrtak popodne kada je napravila taj gest, navodi Foks 8 Njuz. Ona je bila putnica u Tojoti Kamri koju je vozio njen navodni otmičar.

Prema kancelariji šerifa okruga Laurel, signal — zatvorena šaka preko palca postavljena ispred dlana predstavlja — „nasilje kod kuće – treba mi pomoć – nasilje u porodici“.

Vozač u prolazu je uočio i prepoznao ovaj „SOS signal“ i pozvao hitnu pomoć, prateći Tojotu Kamri i pružajući nadležnima informacije o njihovoj lokaciji.

Stariji muškarac je kasnije identifikovan kao 61-godišnji Džejms Herbert Brik iz Čerokija u Sjevernoj Karolini, koji je navodno bio na putu da vidi rođake u Ohaju.

Brikov telefon sadržao je fotografiju djevojke koja je prikazana na seksualni način, saopštila je policija. Odveden je u popravni centar okruga Laurel i optužen za nezakonito zatvaranje i posedovanje stvari koje pokazuju seksualne performanse maloletnika.

TikTok „SOS signal“ je stekao popularnost tokom covid pandemije, i karantin, kao način da ljudi pokažu da su u nesigurnim situacijama kod kuće.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare