Sport

Đoković ne žali zbog odluke o vakcinaciji: Znao sam da mogu ostati bez nastupa u Americi

Srbijanska teniska zvijezda Novak Đoković u razgovoru za američku medijsku kuću CNN,  čestitao je Špancu Carlosu Alcarazu povratak na prvo mjesto ATP liste.

Istovremeno, Đoković ne žali zbog odluke da se tokom pandemije ne vakciniše protiv koronavirusa. Zbog toga je morao da propusti mnoge turnire.

Nedavno je, zbog pravila za ulazak stranih državljana u Sjedinjene Američke Države, izdaleka pratio Masters u kalifornijskom Indian Wellsu.

Isto će činiti i od danas, kada počinje glavni dio turnira u Miamiju na Floridi.

Pobjedom Alcaraza u Kaliforniji izgubio je i mjesto na vrhu ATP kompjuterske liste. Međutim, ne žali zbog odluke u vezi sa vakcinalnim statusom.

“Ne kajem se ni za čim. Kroz život sam naučio da te žaljenje samo sputava i ne pušta da odeš iz prošlosti. Ne želim to. Ne bih gledao predaleko u budućnost.

Želim da živim u sadašnjosti i da radim za bolju budućnost”,  rekao je za CNN u intervjuu 35-godišnji Beograđanin.

Dvadesetdvostruki osvajač Grand Slam turnira vratit će se na terene u Monte Carlu na prvom turniru na zemljanim terenima u sezoni. Turnir će se održati od 9. do 16. aprila.

Da li će on biti tamo kao teniski broj jedan zavisi od Alcarazovog nastupa u Miamiju.

Ukoliko Španac tamo odbrani prošlogodišnju titulu, ostat će na vrhu. U suprotnom srbijanska zvijezda nakon će se dvije  sedmice vratiti na vrh ATP liste.

“Mogu samo da čestitam Alcarazu. On u potpunosti zaslužuje da se vrati na vrh liste”, dodao je Đoković.

On je razočaran što ne može da igra u SAD ovog mjeseca. Međutim, kaže je to bila svjesna odluka.

“To je bila moja odluka. Znao sam da mogu ostati bez nastupa u SAD. Ovo su trenutna pravila i nadam se da će biti drugačije za drugi dio sezone i US Open.

Turnir u New Yorku je najvažniji za mene na američkom tlu”,  ocijenio je Novak.

Uprkos tome što mu je od 2019. zabranjeno da igra na Mastersu u Indian Wellsu, Miamiju i Kanadi, njegov entuzijazam za tenis nije jenjavao.

“Sasvim suprotno. Entuzijastičan sam kao i uvijek. Motiviran sam da se dokažem u ovom sportu, ali i u projektima van terena sa svojom porodicom i fondacijom.

Ostati vjeran sebi i svojim uvjerenjima je za mene prioritet broj jedan”, dodao je Đoković.

Turnir u Majamiju trajat će do 2. aprila.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare