Politika

DNS: Dodik demontirao Vojsku RS, a sad bi da mobiliše

DNS je reagovao na izjavu Milorada Dodika da je veoma brzo moguće ponovo mobilisati Vojsku Republike Srpske, nazvavši je vrhuncem licemjerstva i zavaravanja javnosti.

“Upravo su Dodik i SNSD svojevremeno bjesomučno vodili kampanju „Vojsko, voljno!“, s ciljem ukidanja redovne vojne obaveze, odnosno demontiranja tada postojeće Vojske RS. I ne samo to, Dodik je tada i javno pozivao regrute da se ne odazivaju pozivima za vojsku i da tuže državu zbog toga, ukoliko budu usvojeni zakoni o odbrani i Vojsci Republike Srpske, koji predviđaju obavezno služenje vojnog roka”, navodi se u saopćenju DNS-a.

„Ako takav zakon bude usvojen, traži ćemo da ga ljudi ne poštuju i sve one regrute koji ne žele da služe vojsku uputićemo na tužbe koje će sigurno dobiti, jer imaju ustavno pravo da ne služe vojni rok”, govorio je tada Dodik, podsjeća DND.

PROČITAJTE  Šarović opleo po Dodiku: Krije se iza RS i naroda. On je spreman da se žrtvuje samo za ličnu poziciju

“Trebamo li vas, gospodine Dodik, podsjećati da je ubrzo nakon toga došlo do formiranja Oružanih snaga BiH?!

Ili vas iz SNSD treba da ponovo podsjećamo da ste pisali pisma NATO i tražili da BiH bude njegov punopravni član, pa čak nudili i vojne baze na teritoriji BiH?

Takve deklaracije upućivali ste Narodnoj skupštini Republike Srpske samo par godina nakon bombardovanja SR Jugoslavije od strane NATO.

Narod, gospodine Dodik, ne zaboravlja ko je kad i šta govorio i radio, a ko ima istrajan i čvrst nacionalni stav”, ističu iz DNS-a.

Na kraju, iz DNS-a pozivaju Dodika da, “umjesto što ovakvim izjavama obmanjuje i zavarava naroda”, javno iznese sadržaj ANP-a koji je potpisao, približavajući nas, kako se kaže, korak dalje ka NATO-u, što skorašnje vojne vježbe na Manjači i potvrđuju.

PROČITAJTE  Bruka i sramota u Banjoj Luci: Višković primio priznanje od "lažnog Dodika"


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare