Ekonomija

Dobra vijest: Malim i srednjim preduzećima u ZDK 1,4 miliona KM poticaja

Vlada Zeničko-dobojskog kantona izvršila je isplatu sredstava privrednim subjektima kojima su odobreni poticaji Ministarstva za privredu u okviru “Programa podrške razvoju konkurentnosti privrede” kroz investiranje u opremu za
2021. godinu.

Sredstva u iznosu od 1.412.878,83 KM dobilo je 76 privrednih subjekata, a sredstva su dodijeljena putem dva javna poziva.

Ministar za privredu Zlatko Jelić naglašava da će navedeni iznos subvencije inicirati realizaciju investicija ukupne vrijednosti oko 6.000.000 KM.

– Na ovaj način pružena je podrška malim i srednjim preduzećima u sektorima drvoprerade, metaloprerade, obrada tekstila, obuće i kože, obrade plastike, prehrambenoj industriji i sektoru informacionih tehnologija, kako bi realizirali investicije usmjerene ka poboljšanju tehnološke opremljenosti – rekao je ministar Jelić.

PROČITAJTE  Žestok pritisak zbog invazije na Ukrajinu. Čuvene strane kompanije povlače se iz Rusije

Podrška razvoju konkurentnosti privrede jedan je od osam programa podsticaja koje je Ministarstvo za privredu ZDK-a realiziralo u 2021. godini, a za mjere direktnih subvencija izdvojeno je 3,1 miliona KM što su dosad najveća sredstva poticaja koje su osigurali to ministarstvo i Vlada ZDK-a, saopćeno je iz Pres-službe ZDK-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare