Politika

Dodik bijesan poručuje: RS može i sama organizirati izbore

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a danas je izjavio da će RS na izborima dobiti demokratsku vlast, a postoji i varijanta da sama organizuje izbore.

Republika Srpska će na izborima dobiti demokratsku vlast, a postoji i varijanta da sama organizuje izbore, izjavio je danas srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

-Nama je izborni proces otrgnut, kao i mnoge druge stvari. Republika Srpska je subjekat izbornog procesa, a na nivou BiH se sastavljamo i niko se ne bira na ovom nivou. To govori o intenciji onih koji su stvarali Dejtonski sporazum da subjektivitet nad izborima preda entitetima – rekao je Dodik novinarima.

On je ponovio da Republika Srpska nema koristi od BiH i da je radi toga zaustavljena u razvoju.

– Čitam ovih dana izjave da ne bi bilo ove krize i da sam kriv što nema dogovora u Federaciji BiH da su lideri Republike Srpske pristali da se član Predsjedništva BiH bira u Parlamentu BiH, što je antidejtonski i antiustavno. Znači da smo uvijek krivi, što je nevjerovatno. Na stolu može samo biti ustavan izbor članova Predsjedništva BiH – rekao je Dodik i naveo da se neće ponašati antiustavno.

On je ponovio da se pitanje imovine neće rješavati na nivou BiH, jer je ovo pitanje riješeno Dejtonskim sporazumom i Ustavom.

– To što sada pokušavaju putem Ustavnog suda da ruše Ustav nećemo prihvatiti – kategoričan je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare