Sukob u Trebinju

Dodik brani savjetnika Okuku, tvrdi da nije povukao pištolj na Momčila Mandića

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik reagirao je na navode da je njegov savjetnik povukao pištolj na biznismena Momčila Mandića.

Sve se, kako je rakao Mandić, desilo u Trebinju, a Dodik kaže da je sve laž.

"Prosto je nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije doslovno slagao sve. Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao", naveo je Dodik na X-u.

On ističe da su "činjenice jasne i dokumontovane".

"Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti", smatra Dodik.

Onda je govoroio o 'patriotizmu'.

"Apsurdno je dovoditi u isti konteks patriotizam Okuke i Mandića. Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti. Republika Srpska je bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjiva lica neće moći to da ugroze", zaključio je Dodik.