Vijesti

Dodik će biti pozvan u Tužilaštvo BiH zbog navoda o prisluškivanju opozicije

Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić potvrdila je da je formiran predmet “Prisluškivanje” prema krivičnoj prijavi Branislava Borenovića, predsjednika PDP-a. Ona je gostujući kod Senada Hadžifejzovića kazala da je predmet već raspoređen i da će biti izvršene provjere.

“To će biti sve provjereno. Vidjet ćemo je li se šalio. Teško je dokazivo, ali mora se učiniti sve da se provjeri, ako je to zaista istina”, kazala je Tadić.

Glavna tužiteljica je dodala da on jeste sutradan rekao da je to bio “performans” ali da će biti pozvan da se izjasni o navodima koje je izrekao na sjednici Narodne skupštine RS. Dodik se maja obratio poslanicima opozicije Nebojši Vukanoviću i Drašku Stanivukoviću navodeći da zna šta rade.

PROČITAJTE  Tablete protiv Covida stižu do kraja godine? Krenula velika navala, evo o čemu se tačno radi

“Nema vlasti koja ne sluša opoziciju, tako i mi vas slušamo. Žali se Transparensiju, babi, tati,…Imamo pravo i slušamo vas. Znamo šta radite. Vi ste nemoćna i sterilna grupacija koja nema veze sa javnim i državnim interesom. Paradirate i mislite da ćete nešto dobiti. Izabrali ste najgoru moguću metodu. Vi nemate talenta za politiku”, zaključio je Dodik dodavši da će i oni to moći kad budu predsjednik.

Dodik se okrenuo i ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču riječima: “Šta je Lukač šta se bojiš?”

Već sutradan Dodik i Lukač demantirali su da se opozicija prisluškuje, dok je Dodik kazao da je izvodio performans.

Tadić je dodala da je prisluškivanje teško dokazivo, a da u Tužilaštvu BiH ima predmet i o prisluškivanju nje i dopredsjednice VSTV-a Ružice Jukić nakon što su transkripti njihovog razgovora izašli u javnost.

PROČITAJTE  Nove informacije iz Zagreba. Na respiratoru trudnica iz Sarajeva: Sada je stabilno, ali još uvijek je životno ugrožena


Povezani postovi: